Saturday, 23/05/2026 | 07:17 GMT+7
Đến nay, Viện đã xây dựng được 7 lò sấy và phát nhiệt ở Long An, Kiên Giang, Thành phố Hồ Chí Minh và Gia Lai với công suất 50kW. Không chỉ sản xuất điện, các lò đốt này còn có thể dùng để sấy nông sản với công suất khoảng 8 tấn/giờ.
Tiến sĩ Phạm Văn Lang, chủ nhiệm đề tài, cho biết nguồn phụ phẩm nông nghiệp thu gom được của cả nước ước tính hơn 11 triệu tấn, trong khi sản xuất 1kW điện chỉ cần khoảng 3-4 kg chất thải là phụ phẩm nông nghiệp. Như vậy, mỗi năm cả nước có thể sản xuất ra 3,8-4 triệu kW điện.
(Nguồn: TTXVN)
REOI - C2.2.11: Support the development of energy management systems and capacity building
28/04/2026
The cement industry applies energy efficiency and conservation, moving toward green and sustainable development
REOI - C2.2.12: Develop tools for analyzing the energy efficiency of sub-projects and assess the current state of the market for energy-saving investment loans
Hanoi Implements the 2026 Plan on Energy Efficiency and Conservation
Key Industrial Manufacturing Sectors Step Up Energy Efficiency Efforts
Energy Efficiency Solutions in Pharmaceutical Manufacturing
Nghi Son Refinery and Petrochemical Continues Its Energy Efficiency and ESG-Oriented Operations
Energy Efficiency Creates Advantages in Industrial Production